Welke shampoo en conditioner kan ik kiezen voor mijn Labradoodle? in bad

Ik krijg vaak de vraag welke producten en welke benodigdheden je het beste kan gebruiken bij een labradoodle. Natuurlijk verschilt ook elke labradoodle onderling wel weer een beetje qua vacht en huid en kan het zijn dat jouw doodle wat onderliggende vacht- of huidproblemen heeft, maar ik zal proberen in deze blog om het wat makkelijker voor je te maken qua keuze.

In een andere blog heb ik verteld welke producten er allemaal zijn en wat hun functie is. Dat lees je hier: WAT JE ALLEMAAL WILT WETEN OVER DE PRODUCTEN VAN NATURE’S SPECIALTIES.
Ook het stappenplan voor het beste resultaat om te wassen staat in de blog beschreven. Ik zal het hier ook nog even kort samenvatten.

Speciaal voor de Labradoodle heb ik een pakket samengesteld met de meest verkochte en gebruikte producten voor Doodles. Vind hier het Doodle verzorgingspakket.

Stappenplan:

 1. 1e keer wassen met de High Concentrate shampoo. Deze shampoo wast het vuil er goed uit en zet de haarschubben alvast open.
 2. 2e keer wassen met een verzorgende shampoo. Doordat de haarschubben mooi open staan, zal de verzorging beter opgenomen worden.
 3. 3e keer wassen met een conditioner. De conditioner laat de haarschubben weer sluiten.
 4. Indien je een badjas hebt, kan je deze na het afdrogen voor ongeveer 30 minuten aandoen bij je hond. Dit scheelt énorm in de blaastijd. (binnenkort hoop ik deze ook in de shop te kunnen aanbieden).
 5. Eventueel kun je de vacht op een handdoekdroge vacht insprayen met een verzorgende spray.
 6. Blaas met de waterblazer de vacht droog en mooi open.

 

Welke shampoo?

Voor de 2e wassing gebruik je een verzorgende shampoo.  Voor een labradoodle heb je keuze uit verschillende soorten.

 • Plum Silky shampoo: Deze shampoo wordt enorm graag en vaak gebruikt door doodle eigenaren.
 • Coconut Clean shampoo: Ook deze shampoo is goed te gebruiken bij doodles. Hou je van (tropische) kokosnootgeur, dan vind je deze shampoo waarschijnlijk heerlijk ruiken.
 • Yard Dog shampoo: Deze shampoo heeft een milde frisse geur.
 • Lav n Derm shampoo: Deze shampoo is verzachtend met lavendelgeur. Ook een heerlijke keuze.
 • Sheazam Sheabutter shampoo: Enorm voedende goeie shampoo. Deze wordt vaak gemixt met één van de bovenstaande shampoo’s. Dit is omdat deze shampoo zelf niet erg schuimt en weinig volume aan de vacht geeft, maar wel een enorme goede werking op huid en vacht heeft.

Welke conditioner?

Als afsluiting van het wassen gebruik je altijd een conditioner.

 • Re-moisturizer conditioner: Deze conditioner is een veelgemaakte keuze. Trekt binnen een paar minuutjes in en is makkelijk uit te spoelen.
 • Plum Tastic conditioner: Deze conditioner past in de lijn van de Plum Silky shampoo. Maar hoeft natuurlijk niet persé met elkaar gecombineerd te worden.
 • Sheamora Sheabutter conditioner: Deze conditioner past weer in het rijtje van de Sheazam shampoo, maar kan zeker ook met andere shampoo’s gecombineerd worden. Hele fijne conditioner, vooral wanneer je hond wat huidirritaties heeft.

Een spray?

Voordat je gaat blazen kan je de vacht licht insprayen op een handdoekdroge vacht met een verzorgende spray.

 • Fluff & Puff Remoisturizing spray: een fijne spray met Aloë Vera en Na-PCA helpen bij het verminderen van een droge huid en huidschilfers. Het voedt, ontwart en helpt bij gespleten haarpunten, kroeshaar, statische en wegvliegend haar.
 • Sheablast Conditioning spray: Ook een hele fijne spray dat bijdraagt aan een gezonde vacht dat droog en dof is. Het heeft verbeterende en anti-microbiële eigenschappen, vermindert haaruitval, voegt glans en een gezonde uitstraling toe aan een doffe, droge vacht.

 

Voor meer uitgebreidere informatie over de specifieke producten kun je de linkjes volgen naar de productpagina van het product.

Voor het verdunnen, mixen en  aanbrengen van de shampoo kan je gebruik maken van een foamer (650 ml of 1 liter) of een mengfles (500 ml. of 1 liter). Voor het verdunnen, mixen en aanbrengen van de conditioner kan je gebruik maken van een mengfles (500 ml. of 1 liter).

 

Heb je nog vragen? Je mag me natuurlijk altijd mailen of bellen.

 

Kijk ook eens op de Facebookpagina: Doodleverzorging zo moet het wel. Op deze pagina van Natascha Hoefsloot van Hondentrimsalon Davince, vind je veel juiste informatie over het verzorgen van jouw doodle.

Ook “Op vier pootjes” heeft een eigen Facebookpagina en Instagram. Ik zou het leuk vinden als je me komt volgen.