Beschrijving

zeewier maaltijd

  • 100% Ascophyllum nodosum, gegranuleerd en zonder enige andere toevoegingen

Dit middelfijne meel is een puur natuurlijk product gemaakt van vers zeewier.
Doordat zeewier een hoog gehalte aan vitaminen, sporenelementen, aminozuren en mineralen heeft, heeft het een positief effect op de instandhouding van de (algehele) gezondheid en conditie van huid en vacht, ondersteunt het immuunsysteem, bevordert de spijsvertering, de verwerking van het voer en stimuleert over het algemeen de stofwisseling.

Zeealgenmeel is een natuurlijke bron van jodium en kan heel goed gebruikt worden in een barfmenu, vers voerplan of bij kvv soorten waarbij geen premix gebruikt wordt ter aanvulling van voldoende jodium.  Aangezien dit een natuurproduct is kan het gehalte aan jodium wisselend zijn. Lunderland analyseert de batches hierop en deze waarden kan je terug vinden via de link hieronder:

Klik hier voor de analysegegevens

Bij dieren met schildklierproblemen dient vanwege het hoge jodiumgehalte de dierenarts of diergeneeskundige te worden geraadpleegd voor het  voeren .

Enkelvoudige voeding voor honden + katten

Doseringsaanbeveling:

Als geneeskrachtige kuur:
Katten en honden ca. 0,25 g per dag per 10 kg lichaamsgewicht
(of 0,5 g om de 2 dagen / 1 g om de 4 dagen)

** Met een kuur wordt bedoeld een lengte van ongeveer 8 weken gevolgd door 8 weken pauze.

 

Let op!
Pas de hoeveelheid zeewiermeel aan op de voedingsvorm van je dier. Let hierbij op het jodiumgehalte van het kant en klaar voer / zeevis / rauw vlees, enz..

Bereken aan de hand van de analysegegevens. Zie link met analysegegevens.  Vraag eventueel een voedingsadviseur voor advies.

Vraag bij schildklieraandoeningen vooraf advies aan uw dierenarts. (i.v.m. het jodiumgehalte)

Houd er rekening mee dat het product niet wordt geleverd met een doseerlepel. Bestel deze desgewenst apart!