De meest gestelde vragen beantwoord vanuit Wildwash UK:

EIGENAARS VAN HUISDIEREN

• Waarom zou ik WildWash kopen als ik mijn huisdier gewoon kan wassen met zeep of babyshampoo?
Omdat de huid van je huisdier eigenlijk veel gevoeliger is dan de huid van een menselijke baby en veel minder zuur. WildWash-producten zijn pH-gebalanceerd om ultra mild te zijn en perfect geschikt voor de huid van je huisdier. Ze laten geen residu achter in de vacht en veroorzaken geen jeuk, droogheid of roos.

• Waarom is WildWash anders dan andere shampoos voor huisdieren?
WildWash Shampoos zijn gegarandeerd volledig natuurlijk en vrij van parabenen, sulfaten, fosfaten, ftalaten, petrochemicaliën, PEG’s, dierlijke vetten en palmoliën. Alle ingrediënten in WildWash-producten zijn van menselijke kwaliteit. We vermelden ook elk ingrediënt op de fles, dit is geen wet en veel producten voor huisdieren verbergen hun ingrediënten. We zijn erg trots op die van ons, dus we willen dat je ze ziet! Het is veilig voor de eigenaar van het huisdier, zijn huisdieren en het milieu.

• Hoe vaak kan ik mijn huisdier wassen met WildWash?
WildWash-shampoos gebruiken natuurlijke ingrediënten en bevatten geen agressieve chemicaliën, dus ze zijn zacht genoeg om zo vaak als je wilt te gebruiken.

• Welke WildWash Shampoo moet ik gebruiken?
Als u niet zeker weet welke shampoo u moet kopen, stuur dan een e-mail naar info@opvierpootjes.nl

• Hoeveel moet ik gebruiken?
Onze WildWash Pet Range is klaar voor gebruik en je kunt zo veel of zo weinig gebruiken als nodig is om je huisdier goed te wassen. Ons WildWash Pro-assortiment is geconcentreerd. Het kan puur worden gebruikt, maar gaat veel langer mee als het wordt verdund, dus je hebt maar een heel kleine hoeveelheid WildWash Shampoo nodig om je huisdier te wassen.  Een flesje WildWash Pro Shampoo van 300 ml zou genoeg moeten zijn voor minstens 10 baden!

• Kunnen WildWash-shampoos worden gebruikt met vlooienbeheersingsproducten?
Ja, al onze shampoos zijn compatibel met actuele vlooienformuleringen. Je huisdier mag echter 48 uur na het aanbrengen niet worden gewassen en wacht ook 48 uur met aanbrengen na het wassen.

• Kan ik WildWash Shampoo op mijn nieuwe puppy gebruiken?
Ja, al onze shampoos hebben een no tears concept  en kunnen worden gebruikt bij puppy’s vanaf 6 weken, hoewel we het gebruik van WildWash Pro Shampoo voor gevoelige vachten en WildWash Pet Puppy Love Shampoo voor jonge dieren aanraden.

• Kan ik WildWash Shampoo op mijn andere huisdieren gebruiken?
Ja, WildWash Shampoo is veilig en zacht genoeg om op al je huisdieren te gebruiken, maar voor kleine vachtjes raden we je aan om WildWash Shampoo voor gevoelige vachten te gebruiken, die geen essentiële oliën bevat en geurvrij is.

• Wat betekent goedgekeurd dierenarts?
WildWash wordt nu verkocht en aanbevolen door veel dierenartsen in het VK. De reacties op WildWash in dierenartspraktijken waren zo positief dat we regelmatig dankbetuigingen krijgen van de dierenartsen zelf!

• Wat betekent verdunning 32-1?
Al onze PRO-shampoos zijn geconcentreerd. Dit betekent dat ze kunnen worden verdund in een verhouding van 32 op 1 met water. De voordelen hiervan zijn dat de shampoo veel langer meegaat dan een gewone huisdierenshampoo en daardoor veel goedkoper uitkomt. Een fles van 300 ml zou je minstens 10 wasbeurten moeten geven voor een grote hond en 20 wasbeurten voor een kleine hond. We verkopen ook mengflessen die je exacte afmetingen geven. De shampoos zijn ook prima puur te gebruiken.

• Wat is het Leaping Bunny-programma?

WildWash is van mening dat producten voor huisdieren dierproefvrij moeten zijn. We zijn er trots op dat we door Leaping Bunny zijn goedgekeurd. Leaping Bunny, een wereldwijd programma, vereist wreedheidsvrije normen die verder gaan dan de wettelijke vereisten.
Al onze eigen merkproducten zijn goedgekeurd onder het Cruelty Free International Leaping Bunny-programma, de internationaal herkenbare gouden standaard voor dierproefvrije producten. We houden ons aan een beleid voor vaste einddatums en monitoren pro-actief onze leveranciers om ervoor te zorgen dat onze producten blijven voldoen aan de Leaping Bunny-criteria. Ons leveranciersvolgsysteem wordt ook onafhankelijk gecontroleerd. Voor meer informatie over Cruelty Free International, Leaping Bunny en Leaping Bunny criteria, ga naar www.crueltyfreeinternational.org

 

 

PROFESSIONELE TRIMMERS

• Ik heb geweldige dingen gehoord over WildWash, maar zijn de shampoos kosteneffectief om te gebruiken in mijn trimsalon?
Absoluut. Alle WildWash-shampoos verdunnen echt op 32-1, wat een hele liter product oplevert uit slechts 30 ml (1 x WildWash-pomp) shampoo. Je zou minstens 150 wasbeurten moeten krijgen uit elke Groomer’s 5 liter fles WildWash Shampoo.

We hebben de kosten van WildWash vergeleken met de meeste goedkopere shampoos, die minder verdunnen, en WildWash is in 99% van de vergelijkingen minder duur.

Omdat onze WildWash Shampoo de vacht zo schoon maakt en geen residu achterlaat, merken we dat de droogtijd tot wel 25% wordt verkort, wat tijd en geld bespaart.

• Maakt WildWash Shampoo veel schuim en bubbels?
WildWash-shampoos bevatten geen sulfaten, dit zijn agressieve chemicaliën die massa’s schuim creëren om de illusie te wekken dat een product super reinigend is! Onze shampoo creëert een aangenaam, romig schuim, dat de vacht grondig en volledig reinigt en gemakkelijk uitspoelt zonder residu achter te laten. Schuim en bellen maken een vacht niet schoon en het duurt lang voordat deze is uitgespoeld en laat bijna altijd een chemisch residu achter dat mesjes en scharen kan afstompen en de droogtijd kan verlengen.

• Kan ik WildWash Shampoo gebruiken in mijn hydrobad?
Ja, WildWash is uitstekend te gebruiken in Hydrobaths omdat het niet overschuimt. Slechts één WildWash-pompje shampoo (5 literpomp) is voldoende om een ​​heerlijk schuim te creëren en je kunt er gerust op zijn dat er geen chemicaliën zijn die residu in leidingen enz. kunnen ophopen.

• Ik heb een Mobile Grooming Business, zou WildWash goed voor mij zijn?
Ja absoluut. Er is veel bezorgdheid van het ministerie van Milieu en Volksgezondheidsinstanties over mobiele trimmers die hun afvalwater rechtstreeks in de bermafvoeren lozen. Afvoeren langs de weg nemen regenwater op en lopen niet in het riool, maar filteren uit naar meren en vijvers. In het wild levende dieren en het milieu kunnen enorme problemen veroorzaken door het lekken van chemicaliën in deze wateren. Omdat WildWash volledig natuurlijk is en geen schadelijke chemicaliën bevat, is het volkomen veilig om rechtstreeks in het afvalwatersysteem te lozen en veroorzaakt het geen enkele schade.
Het gebruik van WildWash-shampoos zal je reputatie versterken als een eersteklas, verantwoordelijke mobiele trimmer die zorgt voor hun afvalwateremissies.

• Ik heb veel nieuwe puppy’s in mijn salon. Is WildWash veilig in gebruik en is het tearless?
Ja, WildWash is veilig te gebruiken op elke pup vanaf de leeftijd van 6 weken en al onze shampoos zijn zo geformuleerd dat ze volledig tearless zijn, dus ze zijn over het algemeen prima te gebruiken voor puppy’s en gezichten.

• Ik heb veel gematteerde honden die in mijn salon moeten worden afgeschoren, heeft het zin om WildWash Shampoo te gebruiken?
Ja zeker. Honden met een gematteerde vacht kunnen onderliggende huidproblemen hebben, aangezien de huid niet kan ademen onder de matten en ze veel baat zullen hebben bij het gebruik van WildWash. Ook het scheren van de vacht om onder de gematteerde vacht te komen, kan gevoeligheid en soms zelfs een milde tondeusebrand veroorzaken. Het gebruik van WildWash-shampoos, die geen agressieve chemicaliën bevatten, vermindert het risico op een rode of jeukende huid aanzienlijk. Voor dichtgeknipte vachten raden we het gebruik van onze WildWash Shampoo voor gevoelige vachten, puppy’s, katten en kittens aan.

• WildWash-shampoos ruiken goddelijk! Hoe lang blijft de geur op de vacht hangen?
WildWash-shampoos laten een aangename, frisse geur achter op de vacht. Deze zijn subtiel en prachtig en we beloven je dat je geen overweldigende, chemische geur zult krijgen bij je honden of in je salon, aangezien alle parfums in onze shampoos zijn gemaakt van 100% pure essentiële oliën.

• Ik zou WildWash Detangle willen proberen. Hoe werkt het?
WildWash Detangle is een geweldig product dat Camellia Japonica bevat in plaats van de schadelijke siliconen die in veel ontwarrende producten zitten. Het moet vóór het baden op een droge vacht worden gebruikt. Simpelweg royaal op de mat of tangle sprayen, met de vingers inwerken en de haartjes gaan los zodat je er voorzichtig uit kunt kammen zonder haaruitval. Dit product is niet ontworpen om na het baden te worden gebruikt, aangezien het uit de vacht moet worden gewassen.

• Ik run een kleine Grooming Salon vanuit huis en doe maar een paar honden per week. Gaat de werking van de WildWash Shampoo er snel af?
Al onze Shampoos worden beschermd door een prachtig natuurlijk conserveringssysteem en zijn ongeopend 2 jaar houdbaar. Hoewel we denken dat ze veel langer in orde zullen zijn, raden we aan ze binnen 9 maanden na opening te gebruiken, dus er moet voldoende tijd zijn om de shampoo af te maken voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken.
We verkopen echter ook kleinere flesjes in een maat van 300 ml, die precies hetzelfde product bevatten als de 5 liter flessen en ook verdunnen op 32-1. Deze maatfles is voldoende voor minstens 10 wasbeurten en is altijd een alternatief als je maar heel weinig honden doet.

• Op welke andere manieren is WildWash bijzonder veilig voor mij om te gebruiken?
WildWash-producten bevatten absoluut GEEN parabenen, sulfaten, fosfaten, ftalaten, petrochemicaliën, palmoliën of PEG’s. Deze chemicaliën, die in veel shampoos voorkomen, kunnen verwoestende effecten hebben:

Parabenen zijn conserveermiddelen die ervoor zorgen dat chemische shampoos niet ‘bederven’. Ze kunnen kanker veroorzaken omdat ze het hormoon oestrogeen nabootsen en als bewijs verschijnen in borsttumoren.

Ftalaten worden gebruikt als verdikkingsmiddelen om een ​​product ‘geconcentreerder’ te laten lijken en kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken en… hier is er een voor de jongens, verminderd aantal zaadcellen en immobiliteit.

Petrochemicaliën worden aangetroffen in ALLE synthetische geuren en kunnen in afvalwatersystemen lekken, wat hyperactiviteit veroorzaakt bij kinderen… ..en een ander voor de mannen, schade aan het sperma.

Fosfaten vervangen zeep in veel ‘zeepvrije’ producten en kunnen in onze waterlichamen lekken en het waterleven en vervuilende vijvers, meren en rivieren vernietigen.

Sulfaten, zoals natriumlaurylsulfaat, worden in de meeste shampoos gebruikt om schuim, bellen en schuim te creëren. Het is een bijzonder vervelende chemische stof die door de huid kan worden opgenomen en kanker en staar kan veroorzaken.

PEG’s worden gebruikt als verdikkingsmiddelen en verzachtende middelen en zijn irriterend, allergeen en kunnen giftig zijn als ze oraal worden ingenomen.

WildWash bevat niets van het bovenstaande en veroorzaakt dus geen van deze problemen. Onze trimmers vertellen ons dat ze zich VEILIG voelen als ze WildWash gebruiken.

 

KAT SPECIFIEK (let op, deze staan niet in de webshop)

• Hoe vaak mag ik mijn kat wassen?
Alle WildWash-producten hebben een pH-gebalanceerde pH die perfect past bij de huid van uw kat en zijn zacht genoeg om zo vaak te gebruiken als je wilt.

• Kan ik alle WildWash-shampoos op mijn kat gebruiken?
We raden aan om onze WildWash Pro Cat Shampoo of onze WildWash Pet Purrfect Cat Shampoo met kattenkruid te gebruiken. De shampoos die we aanbevelen voor katten bevatten geen geurige etherische oliën en sommige katten kunnen erg gevoelig zijn voor geuren – zelfs degenen die we heerlijk vinden! Er is echter geen reden waarom u de meeste van onze shampoos niet kunt gebruiken, met de volgende uitzonderingen.
We raden ook af om iets met citrusvruchten bij uw kat te gebruiken, aangezien een heel klein percentage katten allergisch kan zijn. Om deze reden raden wij u aan om onze shampoo voor donkere of vette vachten die zoete sinaasappel en mandarijn bevat niet te gebruiken, onze shampoo voor lichtgekleurde vachten die citroen en limoen bevat en onze geur nr. 2 shampoo die grapefruit bevat.

• Is WildWash veilig te gebruiken bij mijn nieuwe kitten?
Ja, WildWash is zacht genoeg om te gebruiken bij kittens vanaf 6 weken oud. Omdat kittens bijzonder gevoelig kunnen zijn voor geuren, raden we aan om bij zeer jonge dieren alleen onze shampoo voor gevoelige vachten te gebruiken.

• Mijn vriend is allergisch voor mijn kat, zou het wassen helpen?
Ja absoluut. De meeste allergische reacties tussen mens en kat zijn afkomstig van het achtergebleven speeksel en huidschilfers in de vacht van een kat. Shampoo je kat en stofzuig je huis ook grondig om eventuele losse haren te verwijderen voordat je vriend op bezoek komt en we zijn er zeker van dat eventuele allergieën enorm zullen worden verminderd.

• Kan ik WildWash Shampoo gebruiken in combinatie met actuele vlooienproducten?
Ja, alle WildWash-producten zijn compatibel met actuele vlooienpreparaten. Baad uw kat echter pas 48 uur na het aanbrengen van het vlooienproduct.

• Kan ik WildWash Perfumes op mijn kat gebruiken?
Over het algemeen raden we het gebruik van WildWash Perfumes op katten af, want hoewel het ze niet zal schaden, zijn ze meestal niet zo dol op geuren en zullen ze in ieder geval onmiddellijk zichzelf gaan verzorgen en alles eraf likken!